top of page
  • Igor Andrić

Rašković u poslednjim sekundama bacio Užičane u delirijum

Updated: May 12

Metalac: Premović, Jovičić, Bačkulja, Tomović, Aleksić(od 46. Uanda), Ilić(od 91. Bulatović), Abah, Damnjanović(od 68. Milošević), Maksimović(od 72. Popović), Žakula Mijailović


Sloboda: Savić, R. Glišović, Cvetić, Jovanović, Tumbas(od 86. Gajić), Alić, Myung(od 94. Srbijanac), Đukić(od 94. Radoman), T. Glišović, Silađi(od 80. Eskić), Charles(od 80. Rašković)


Stadion Metalac, gledalaca: 700

Utakmice između Metalca i Slobode, sada već tradicionalno, obećavaju dosta golova i uzbuđenja i prerastaju u neki novi derbi zapada. Važnost meča nije svezala noge ni domaćim ni gostujućim igračima, pa je tempo utakmice i borbenost igrača bila daleko iznad proseka za domaće uslove. Teško da bi, oni neupućeni, gledajući utakmicu pogodili da se radi o borbi za opstanak u drugom rangu srpskog fudbala.

Sloboda bolje ulazi u utakmicu i ima inicijativu. Prvu šansu je propustio Čarls koji posle kornera glavom šutira pravo u Premovića. Prvo poluvreme prolazi u dobrom tempu, iako suse igrači privikavali na uslove zbog kiše koja je padala tokom celog meča. Kolosalnih rilika nema, a onda Sloboda dobija slobodan udarac u 42. min. Centaršut sa 35 mtara, Cvetić beži svojim čuvarima i levom nogom sprovodi loptu u gol pored nemoćnog Premovića, za slavlje velikog broja Užičana na tribinama stadiona u Gornjem Milanovcu.

Ulazak Uanda u domaćem timu potpuno menja odnos snaga na terenu. Brzopletost gostijuu završnici napada dovodi do kontri domaćina i obratno. Prva velika prilika za Metalac u 51. minutu. Abah u šesneastercu proigrava Igora Maksimovića koji sa 12metara iskosa gađa dalji ugao, međutim Savić sjajnom intervencijom izbacuje loptu u korner. Igrao se 56. minut utakmice kada posle duela na sredini terena lopta dolazi do Maksimovića na levoj strani koji odlično proigrava Uanda. Džoker Milanovčana sa 5 metara rutinski rešava situaciju za slavlje domaćih navijača.


Goste je razdrmao ovaj primljen pogodak pa su krenuli silovitije ka golu protivnika. Dve sjajne šanse u razmaku od minut. U 64. minutu Đukić ulazi u kazneni prostor po levoj strani, "zalama" protivnika, odlično šutira ali lopta završavaja na desnoj stativi gola domaćina. U 65. minutu Alić oduzima loptu na sredini terena, Čarls atraktivno petom proigrava Silađija u kaznenom prostoru koji iskosa sa 5 metara šutira direktno u odlično postavljenog Premović. Golman domaćih ističe se i odličnom paradom u 68. minutu kada brani ništa manje loš udarac Alića sa 18 metara. Kako vreme odmiče Slobodi počinje da fali svežine i kreacije pa Stamenković poteže za itmenama u 80. minutu. Na terenu su Rašković i Eskić, umesto SIlađija i Čarlsa. U 95. minutu utakmiu Rašković odlaže loptu na levu stranu Srbijancu, ovaj centrira po zemlji u sedinu, međutim lopta se odbija nazad do Raškovića na ivici kaznenog prostora koji hirurški precizno šalje loptu u gornji desni ugao gola, ovog puta nemoćnog Premovića, za opšti delirijum kako na terenu tako i na tribinama. Sudija Đorđević nakon slavlja svira i kraj ovog vrlo uzbudljivog susreta.


Užičani ne znaju za poraz zadnjih 8 kola, a ovom pobedom popeli su se u sigurnu zonu sa bodom prednosti u odnosu na Mladost GAT. Sloboda u sledećem kolu dočekuje ekipu RFK Novi Sad koji su se današnjim porazom od Vršca i matematički oprostili od Prve lige Srbije.



Metalac – Sloboda  1:2 (0:1)

/Uando 56 – Cvetić 41, Rašković 95/


Dubočica – Mladost GAT 0:1 (0:1)

/Đuričin 11/


OFK Vršac – RFK Novi Sad 2:0 (2:0)

/Rikelme 6p, Ivić 45/


Kolubara – Radnički Novi Beograd odloženo zbog kiše





28 views0 comments
bottom of page