Poraz Slobode i teška povreda Abrahamsa
top of page
  • Zorica Irić

Poraz Slobode i teška povreda Abrahamsa

U susretu dva direktna konkurenta u borbi za opstanak ovog puta su Novosađani bili bolji. Viđena su dva potpuno različita poluvremena. Prvo u kome su domaći napadali ali bez konkretne realizacije, i drugo u kome su gosti, koji do tada nisu praktično imali ni jednu izglednu priliku, iz dve kontre došli do sva tri boda.


foto: GFK Sloboda

Već u 30. sekudni uzbuđenje za domaće navijače. Kapiten Bojan Gajić je u prodoru, Drobnjak ga je faulirao na 17 metara, ali od svega što je užička publika očekivala, epilog je bio samo žuti karton i slobodan udarac. Takva odluke glavnog sudije Uroša Ržića iz Beograda izazvala je burnu reakciju i igra i navijača Slobode. Slobodan udarac izvodi Savo Rašković koji sa 17 metara snažmno šutira, lopta prolazi živi zid, ali lopta završava u naručju golmana Živkovića. U seledećem napadu gostiju nemila scena u kojoj je povređen Kurt Amrahams. To kao da je pokosilo fudbalere Slobode, koji su nakon toga vidno potrešeni nastavili meč sa mnogo manje elana.


foto: GFK Sloboda


Abrahams zadobio prelom skočnog zgloba


Igrao se treći minut utakmice. Gosti su krenuli u napad, po levoj strani, neko od igrača Mladosti je startovao u deuelu sa Krtom Abrahamsom, koji je nezgodno pao, i ostao da leži nepomično na travi. Igrali obe ekipe su se uhvatili za glavu i svima je bilo jasno da je u pitanju ozbiljna povreda. Abrahams koji je u pripremnom periodu bio jedan od najboljih u crveno crnom dresu, sanitetom je odveze u užičku bolnicu. Poslednja vest je da je južnoafrički internacionalac zadobio prelom skočnog zgloba leve noge. 


foto: GFK Sloboda


U 11. minutu nakon izvedenog auto sa desne strane, lopta je stiže u kazneni prostor Novosađana, na 14. metara gde je Đukić odmah pokušao da iznenadi golamna gostiju, koji i ovog puta izlazi uspešniji u deulu sa napadačima Slobode. U 28. minutu još jedna prilika domaćeg tima, kada je na centra šut Srbijanca sa desne tran, najviši u skoku bio je Tumabas koji je glavom šutirao sa ivice petrca. Loptu nije dobro zahvatio pa je i ova prilika otišla u nepovrat. U 30. Minutu ponovo centar šut Srbijanca, na penal gde je ovog puta glavom pokušao kapiten Gajić, ali je neprecizan i lopta završava preko gola. Samo minut kasnije usledila je i prva prilika za goste. Posle prodora po desnoj strani Čečarića i njegovog šuta, Savić je odlično odbranio, ali je lopta stigla do Vukadinovića koji šutira sa sedam metara, a loptu je na gol liniji zaustavio Rade Glišović i spasao čist gol.

Pristisak gostiju se nastavlja, pa je u 45. Minutu Jokić sa 20 metara snažno šutirao, ali je lopta završila pored desne stative. U trećem minutu nadoknade vremena i Bugarin je mogao da donese vođstvo gostima ali je i ovog puta Savić bio siguran.

U nastavku susreta Savo Rašković odlično pronalazi Silađija, koji tek što je ušao u igru, uspeo je da se oslobodi Tanasina, izbije sam ispred čuvara mreže, ali je njegov šut završio u Žikovićevom naručju.

I kao što obično biva, promašaji se brzo kažnjavaju. U momenitima kada je Sloboda počela da nameće svoj ritam, gosti su iznenada, praktično bez smislene igre, stigli do vođstva. Sve se dogodilo u roku od devet minuta. U 51. Kokanović je šutirao iskosa, sa 16 metara, Savić brani, lopta se odbija do Vukadinovića kome nije bilo teško da smesti loptu u mrežu. Samo sedam minuta kasnije sve nade domaćeg tima potopio je rezervista Kokanović. Brza polukontra, Šušnjar, bivši Slobodin igrač, je odradio čitav posao. Prevario je nekoliko odbrambenih igrača svog bivšeg kluba, uposlio Kokanovića koji je malo iskosa sa pet metara poslao loptu iza leđa ovog puta nemoćnog Savića.


GFK SLOBODA: Savić , Janković , Rašković (od 63. Alić ), Gajić ( od 55. Šedrak ), Đukić (od 63. Stzarčević ), Đ. Glišović, R. Glišović, Abrahams – (od 6 Tumabas ), Srbijanac, Stanojević, Mijang (od 45 Silađi ).

MLADOST GAT: Živković, Drobnjak (od. 45 Dubačkić ), Vukadinović (od 81 Đuričin ), Jokić (od 71. Balabanović ), Bjeloš (od 63. Mitošević ), Tanasin, Vidović, Bugarin, Popović (od 45. Kokanović ), Čečarić .

Stadion: „Radomir Antić“. Gledalaca: 1500




189 views0 comments
bottom of page