top of page
  • Zorica Irić

Nova atletska staza biće spremna za 59 . MOSI


Užice je prvi put bilo domaćin Međuopštinskih omladinskih sportskih igara, koje okupljaju sportiste iz tri države, BiH, Crne Gore i Srbije, te davne 1971. godine. Posle 53 godine, Užičani će biti ponovo domaćini. Očekuje se da će ove igre okupiti preko 2.500 sportista, a organizatori se nadaju da će one biti i najbolje organizovane igre do sada.

Timovi i komisje Organizacionog odbora uveliko zasedaju, a sa prvim prolećnim danima, pristupiće se infrastrukturnim radovima:

-Možda to javnost ne vidi, ali svi timovi su formirani i Organizacioni odbor redovno zaseda, prave se planovi i sve se radi da ove igre budu najbolje i najmasovnije do sada. U narednom periodu počinjemo i sa infrastrukturnim radovima, među kojima će svakako najveći poduhvat biti, a za to imamo obećanje države, da se potuno promeni podloga na atlestskoj stazi. Time ćemo dobiti šest funkcionalnih atletskih staza pa ćemo kasnije moći da organizujemo brona državna ali i međunarodna takmičenja i da užička atletika i užički sport dobiju ono što zaslužuju već decenijama a to je da mogu da se takmiče u svom gradu. Takođe pokušaćemo da obnovimo terene u Velikom parku, da sve ostale terene osvežimo kao i školske sale. Radimo na tome da najbolji smeštaj bude za sve učesnike, tako da radimo, nestrpljivi smo jer na ovo čekamo već dugi niz godina. Ostalo je još pet meseci do početka 59. MOSI, koje će veoma brzo proći. Biće to najveći sportski događaj u istoriji grada Užica – ubeđen je Dragiša Kuzmanović generalni sekretar Stalnog komiteta i Skupštine 59 MOSI Užice 2024.

Sport i turizam su oduvek neraskidiva veza, pa će se 59. MOSI predstaviti i na najvećem i najposećenijem sajmu turizma u region- 45. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu.  Početkom decembra u Užicu je održana sednica na kojoj su konstituisana tela  Stalnog komiteta i Skupštine MOSI Užice 2024, a za tri nedelje održaće se i druga sednica. 

56 views0 comments
bottom of page