top of page
  • Igor Andrić

Goleada kraj Đetinje, Novosađani sapleli Slobodu

Updated: May 12

Stadion: „Radomir Antić“ u Užicu. Gledalaca: 3000


GFK Sloboda: Savić , Janković(od 66’ Tumbas), Cvetić, Alić(od 90’ Radođan), T. Glišović(od 83’ Srbijanac), Rašković(od 83’ Gajić), Silađi(od 66’ Eskić), Đukić, Čarls, Jovanović.


RFK Novi Sad: Puškić, Krdtić(od 80' Vrekić), Milosavić (od 93’ Serdar), Rax(od 66' Vlalukin), Kokir( od 66’ Stanisavljević), Pašagić, Maiga, Blagojrvić, Mandić, Marković(od 46’ Gvozdenović), Ilić

Izašli su igrači Novog Sada na teren kao da du i dalje u igri za opstanak. Tek što se zakotrljala lopta na stadionu „Radomir Antić“ usledio je hladan tuš za brojne navijače Slobode na tribinama. Lako gosti ulaze u kazneni prostor „crveno crnih“ , lopta stiže do usamljenog Markovića, koji preciznim udarcem glavom šalje loptu u donji levi ugao gola nemoćnog Savića. Već u 27. sekundi rezultat na semaforu je 0:1.

Bio je to šok za igrače domaćih, koji se ipak ubrzo bude. Prvo pokušava Čarls u 6. minutu sa ivice kaznenog prostora, ali lopta završava neposredno pored leve stative Puškića. U 8. minutu šansa i za Todora Glišovića koji šutira direktno u čuvara mreže gostiju. Inicijativa domaćih se nastavlja, odlično kombinuju Rade i Todor Glišović po desnoj strani, sledi povratna lopta i udarac Silađija čiji udarac brani Puškić, odbijenu loptu u mrežu sprovodi Čarls, međutim pogodak je poništen zbog opravdano dosuđenog ofsajda. Golman „Kanarinaca“ ističe se i u 15. minutu kada paradom zaustavlja udarac Alića sa 20ak metara. U 21. minutu opet pokušavaju domaći sa distance, međutim udarac Silađija posle odbitka završava pored leve stative. Odlična šansa za goste u 31. minutu Milosavić izlazi ispred Savića, međutim golman domaćih je siguran. Već 3 minuta kasnije šansa za domaće ali je Todor Glišović šutirao daleko iznad gola. Nastavlja se sa visokim tempom igre, ponovo šansa za Slobodu u 40. minutu, nakonkornera šutira Rade Glišović ali „tik“ pored desne stative gostiju. Novosađani do kraja poluvremena zadržavaju minimalnu prednos.

Kako je počelo prvo poluvreme tako je krenulo i u nastavku. Igrao se 47. minut, nakon dubinske lopte u šesnasterac gostiju, najbolje se snalazi Čarls koji se sa samo „poklonio“ i sproveo loptu u nebranjenu mrežu Novosađana. Usledila je erupcija oduševljenja pristalica domaćih. Dva minuta kasnije pokušava, desno iskosa, Silađi ali lopta odlazi preko gola. U 53. minutu ponovo trese mrežu Čarls, međutim nalazio se u nedozvoljenoj poziciji. Dosta nervoze i čvrstih dueala i u drugom poluvremenu, pa se do sledeće prilike čekalo do 58. minuta kada Rašković sa 18 metara šutira direktno u Puškića. Prvi udarac gostiju u drugom poluvremenu završava u mreži. Rezervista Gvozdenović šutira snažno sa skoro 30 metara u gornji desni ugao, Savić je samo moga da paradom ulepša pogodak. U 66. minutu prete domaći posle prekida, Rade Glišović je najviši u skoku, međutim gosti izbaciju loptu sa gol linije. Tumbas pokušava u 72. minutu, sa ivice kaznenog prostora gađao je dalji ugao, međutim neprecizno. Već u sledećem napadu izjadnačenje. Eskić ulazi u šesnaesterac, centrira i ponovo je na pravom mestu Čarls kome nije bilo teško da zatrese mrežu gostiju. U 74, munutu rezultat na semaforu je 2:2. Samo 2 minuta kasnije kontra gostiju, mat u 3 poteza koji rešava Milosavić šutom sa 15 metara sa desne strane. Utakmica za nevericu na stadionu kraj Đetinje. U 78. minutu rezultat je 3:3, Rašković koristi povratnu loptu i preciznim udarcem sa 15 metara trese mrežu Puškića. Igrao se 83. minut utakmice kada je u prilici bio Jovanović na pas Todora Glišovića, ali lopta završava preko prečke Novosađana. Rezervista gostiju Vlalukin iznenada u 87. minutu izlazi sam pred Savića međutim šutira pored leve stative gostiju. Dosta grešaka i jednih i drugih pa tako su se gosti spetljali i ostali bez izgledne situacije već u sledećem napadu. Do kraja utakmice dosta neropze ali bez promene rezultata.

Fudbaleri Slobode če već subotu u Novom Sadu odmeriti snage sa dorektnim konkurentom za opstanak, ekipom Mladost GAT.


Kolubara - Dubočica 1:1

OFK Vršac - Metalac 1:0

Radnički - Mladost GAT 0:2

Sloboda - Novi Sad 3:3



184 views0 comments
bottom of page