top of page
  • Sportomanija

Gen brzine stigao i do Rusije

Sportski dokumentarni film o Milovanu Mikici Vesniću našao se na programu festivala sportskog filma KRASNOGORSKI.

Posle učešća na festivalima u Budvi i na Zlatiboru, na poziv organizatora, debitantsko ostvaranje Igora Andrića o našem proslavljenom automobilisti našlo se i na programu festivala u Moskvi.

sportfilmfest.org

U 21. izdanju ovog festivala na programu se našlo 51 ostvarenje, iz 8 zemalja, posvećeno 29 različitih sportova. Među 37 dokumentaraca našla su se i 2 srpska filma: "Gen brzine" i "Poslednja odbrana".


" Sam poziv organizatora za učešće na jednom ovakvom festivalu za mene predstavlja veliko priznanje. Činjenica da se moj autorski prvenac našao među ostvarenjima velikih produkcija i ozbiljnih rediteljskih imena je jedan ogroman podsticaj za dalji rad. Dugujem svoju veliku zahvalnost porodici Vesnić, kao i televiziji 5 Užice, na ukazanom poverenju da na jedan novi način prikažemo karijeru našeg najtrofejnijeg automobiliste " - zaključuje Andrić.

sportfilmfest.org

Gran pri festivala poneo je ruski film "Bitka za beli top" koji govori o dugogodišnjem rivalstvu dve škole na šahovskom turniru. Drugo ostvarenje iz Srbije "Poslednja odbrana" u produkciji TV Centar se kući vraća sa titulom najboljeg kratkometražnog dokumentarnog filma.


546 views0 comments
bottom of page