top of page
  • Sportomanija

Druga sednica Skupštine MOSI Užice 2024

Druga po redu sednica Stalnog komiteta i Skupština MOSI "Užice 2024" održana je u Velikoj sali gradske kuće u Užicu. Od ukupno 39 delegata, sednici je prisustvovalo 25, pa su donete i važne odluke. Utvrđena je visina kotizacije smeštaja i ishrane učenika, a potvđeno je i da će se u Užicu na 59. MOSI sportisti takmičiti u 18 sportskih disciplina. Svečano otvaranje 59. MOSI u Užicu biće10. jula od 19 sati na stadionu Radomir Antić.





Prisutne delegate pozdravila je i dr Jelena Raković Radivojević, gradonačelnica Užica.

Prema rečima Nedeljka Milosavljevića predsednika Skupštine 59. MOSI „Užice

2024“ najvažnija je odluka kojom su utvrđene visine kotizacije smeštaja i

ishrane za buduće učesnike:

-Ta odluka je važno jer će tako svi koji žele na vreme videti koliko treba da izdvoje iz budžeta za svoje sportiste i blagovremeno se prijaviti. Dali smo im i informacije o mogućem broju smeštaja i kolektivnih i privatnih i malo smo skratili rokove za prelimirane i finalne prijave učesnika. Već 26. aprila očekujemo preliminarne podatke i spiskove gradova sa brojem učesnika koji će doći kod nas. To će nama omogućiti da se organizujemo u slučaju da budu potrebni dodatni smeštaji. Za sada ti kapaciteti koje smo već odredili i sabrali govori o određenom broju mesta, ali posle tih nezvaničnih prijava, videćemo jesmo li blizu tog broja, ili je taj broj nešto veći, da moramo ići u proširenje smeštajnih kapaciteta.

Pored ovih odluka, na Skupštini je potvrđeno da će se učesnici na 59. MOSI Užice 2024. nadmetati u 18 spostskih disciplina, a takođe su i na sednici Stalnog komiteta i Skupštini upućene određene smernice na račun Takmičarske komisije:




-Definitivno je potvrđeno da će na ovim MOSi biti 18 sportskih grana, a čuli smo i neke sugestije za određena takmičenja. Komisije za takmičenja i oni koji budu određivali i žrebali kada dobijemo konkretno ekipe, naći će načina kako da ispune sve zahteve koje smo danas ovde mogli čuti. Naime u pojedinim sportovima, kao što su košarka, ili basket, ali i u nekim drugim sportovima, ima igrača koji nastupaju u oba sprota, pa žele da se utakmice ne preklapaju, recimo košarke i basketa, kako bi mogli da nastupe na što više utakmica- objašnjava Milosavljević.

Iz gradske uprave poručuju da su izuzetno ponosni što je Užice u ovoj godini i nacionalna prestonica kulture i domaćin MOSI. Obećavaju da će dati sve od sebe kako bi ovaj grad bio što bolji domaćin svim učesnicima:



-Današnja sednica bila je dosta posećena, brojni delegati su došli, što nam samo potvrđuje da će biti i dosta učesnika . Očekujemo oko 2.500 sportista i sportskih radnika. Mi se već odavno spremamo za ovo takmičenje i potrudićemo se da budemo dobri domaćini. Rokovi za prijave su pomereni upravo iz tih razloga da bismo mi imali vremena da se organizujemo i prihvatimo sve zainteresovane. Najvažnije je da svih učesnici na prvom mestu budu bezbedni. Užice je ove godine i nacionalna prestonica kulture, tako da će naši gosti imati šta i da vide i posete u našem gradu.-

Na Skupštini je raspisan konkurs za domaćine 60. i 61. MOSI. Opštine Prijepolje i Ivanjica već su najavile svoju kandidaturu.

58 views0 comments
bottom of page