top of page
  • Zorica Irić

Biće to jak rukometni turnir na  59. MOSI u Užicu


Rukometaši Užica, koji se takmiče u Drugoj ligi Zapad, koriste prvenstvenu pauzu da se maksimalno pripeme za kraj marta, kada se takmičenje nastavlja. Cilj Užičana nije samo prvenstvo, već žele da se što bolje pripreme za predstojeće 59. Međuopštinske omladinske sportske igre koje će se u Užicu održati od 10. do 14. jula. 

Ekipa užičkih rukometaša dosta je podmlađena. U timu treniraju momci uzrasta od 10 do 17 godina.  Uz nekolicinu starijih i iskusnijih igrača, ova mlađarija čini tim koji se trenutno nalazi na sredini tabele Druge lige Zapad. Kako se približava i početak drugog dela prvenstva, ali i MOSI kada Užičani treba da budu dobri domaćini, rukometaši su svesni da se moraju pojačati:

-Imam informacije da će biti dosta jak turnir. Mi smo podmlađeni i moramo aktivirati i angažovati neke naše stare igrače, koji su još uvek u dobroj formi da pomognu. Za MOSI se svi spremaju jer kako dobijam informacije svi žele da igraju u Užicu i biće to mnogo jak turnir. Takve informacije imam i verujte mi da će biti tako. Nadam se da ćemo mi Užičani osvetlati obraz, ali nemamo mi iz našeg grada tako moćnih igrača trenutni, kao što imaju Priboj, Prijepolje, Novi Pazar ili neki drugi. Ali mi ćemo se boriti svakako – kaže Miroslav Kujundžič     trener rukometnog kluba Užice. 

I kapiten Marko Lazić se slaže da se na nekim pozicijama moraju pronaći adekvatna rešenja, jer žele da ne samo u prvenstvu, već i na MOSI kao domaćini budu tvrd orah za sve protivnike:

- Slede MOSI u Užicu gde mi kao domaćini moramo biti konkurentna ekipa svima. Raduje me što će biti jak turni i što će naši sugrađani moći da uživaju u kvalitetnom rukometu. Zato mi vraćamo dva igrača iz Požege, koji zbog nekih privatnih poslova nisu igrali, ali sada imamo dogovor da se vrate, vratiće se i Admir Duraković koji je jedan od  najboljih igrača Rukometne reprezentacije gluvih Srbije, a nadam se i još neki, tako da ćemo biti potpuno spremni za jul kada MOSI počinje. 

Već sada stižu informacije da među rukometašima iz Regiona vlada veliko interesovanje za učešće na 59. Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama. Svoj dolazak najavio je veliki broj poznatih i priznatih imena iz sveta rukometa, što obećava da će okrašaji na rukometnim terenima u Užicu, biti jako zanimljivi i izuzetni, i da će rukometni sladokusci moći da uživaju.  

315 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page